Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

København pt.2

Det fine med København er at det er nett nesten overalt. På bussen, på s-toget. Til og med på restauranter er det wifi. Så nå skal du få høre hva jeg gjorde i dag morges da jeg våknet i København. Jeg kjøpte en kiwi, eple og lime-snoothie, og så gikk jeg i retning sentrum for å se meg rundt. Jeg gikk og gikk, og til slutt visste jeg ikke hvor jeg var. Så jeg satte meg på en tilfeldig buss, og plutselig var jeg på Rådhusplassen i København. Der fant jeg en kaffebaren Baresso Coffee hvor jeg satt ved vinduet og drakk verdens beste cappuccino.

Etterpå gikk jeg langs Strøget for å se etter Topshop og Urban Outfitters. Det var kjempelett å finne! På Urban Outfitters kjøpte jeg Wreck this journal og Mess: The Manual of Accidents and Mistakes av Keri Smith. Du har sikkert hørt om dem. Jeg kjøpte også en kjempefin notatbok. Jeg skal vise deg senere.

Så hadde vi veiledning på en kafé som heter Falernum. Vi jobber nemlig med å samle tekster og kontekster i det offentlige rom mens vi er her. Min gruppe har området Sydhavnen. Da vi vandret rundt der i går var vi ganske oppgitt, men i dag hadde vi møte med en av våre kontaktpersoner, en lokal fyr som fortalte oss masse som Sydhavnens historie og posisjon i København.

«Kjenner dere til uttrykket å børste noe under teppet?» spurte han. Vi nikket. «Sydhavnen er Københavns gulvteppe.»

Her er det mange store, tomme områder — vage rom. Københavns arbeiderklasse bor her. Men også mange kommunalt anviste, som psykisk syke. Bygningene er lytte. Man kan høre alt, sier han. Vi legger merke til at det er ingen kaféer her, og de få som er her har bare ett bord og lukter rart. En lokal pub hadde en sky av røyk hengende over seg, og publikum så ut som om de hadde hengt der like lenge som gardinene. De som en gang hadde vært hvite. Ikke nå lenger.

Å studere handler om å lete. Det handler om å gå i motvind i København, og være så sliten at du snubler i brosteinene. Jeg har lært sålangt at denne type research handler om å møte et sted på stedets premisser. Utfordringen ligger i å ha nysgjerrighet for ting du i utgangspunktet ikke er nysgjerrig på. Det er lite givende når man ikke kommer noen vei. Men plutselig er vi på et kreativitets-akademi som også ligger på Sydhavnen. Stormen stanger imot oss idet vi er på vei mot det som kanskje har blitt Sydhavnens friske pust. Her er skatepark og grafittivegg, selvlagde tegneserier, dans, musikk, volleyball og manusskriving. Vi samler masse materiell som vi dokumenterer. Så suser vi tilbake til s-toget med vinden i ryggen. Det er oppløftende!


At det var …?

Nå har vi vært på vietnamesisk restaurant. I morgen ettermiddag reiser vi hjem igjen med båten. Jeg skal prøve å sjekke noen av stedene jeg har fått tips om, nå som jeg er blitt bedre kjent. Jeg liker meg veldig godt her. Og jeg får ekstremt lyst til å sykle! Ingen oppoverbakker. Og så er det disse små, smarte tingene … som trafikklyset ved gangfeltet som teller ned til rødt når det er grønt, og omvendt. Så står man ikke og venter på måfå. Og man trenger heller ikke å løpe, i frykt for at det snart blir rødt. En sånn urban, fin ting, når du er i en fin og urban by, sammen med 30 venner, og sol, og med 4 nye notatbøker i bæreposen.

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS