Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

I have a voice!

The King’s Speech er en film jeg ikke har sett enda, men som definitivt er den neste på listen. Den er helt ny, basert på en sann historie. Såvidt jeg har forstått handler den om en konge som må holde en veldig viktig tale. Men han har et problem: Han stammer.

Dette får meg til å tenke på så mye. Først og fremst: En helt med en svakhet — det er alltid interessant. Men så er det også dette med monarkiet. Hvordan er det egentlig å være en konge? Vi kan si at de kongelige er levende utstillingsdukker. Et bevis på at vi fortsatt sitter fast med en fot i en tradisjon av mektige, halshuggende, strømpebuks-kledte ikoner.

Jeg har tenkt på dette helt siden jeg var liten. Som alle andre små jenter grublet jeg: Hva om jeg hadde vært født som en prinsesse … Du har ikke etternavn. Du har et for-fornavn. En fanfare foran navnet ditt. Hennes majestet. Alle vet hvem du er allerede før du selv vet hvem du er. Du er plassert i historien allerede før du er klar over at du har en nese.

Samtidig er det jo noe med denne kongens frykt for å snakke til folket — i dette tilfellet skyldes det stamming — men som får meg til å tenke på noe litt annerledes men med lignende utfall: Nemlig mine egne erfaringer med å være sjenert og introvert, og et ønske om å si noe. Men at det er noe, et eller annet, som gjør dette vanskeligere enn noen skulle tro.

Har du sett The King’s Speech?

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS