Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Instapaper

Hvordan leser du på nett? Internett er fullt av fascinerende og inspirerende innhold som er tilgjengelig gratis og for alle. Likevel stenger vi nett-vinduer raskere enn Lucky Luke trekker sin revolver. Vi skumleser nettaviser og ruller gjennom RSS på jakt etter lett innhold som kan underholde og inspirere der og da. Men hvor mange ganger har du forkastet en artikkel fordi du ikke hadde tid til å lese den med en gang?

Med nettverktøyet Instapaper kan du montere en «Read Later»­knapp i bokmerkelinjen øverst i nettleseren din. Neste gang du kommer over en artikkel som du virkelig vil lese uten World Wide Webs bråkete bakgrunnsstøy, kan du trykke på bokmerket, og artikkelen lagres i ditt eget, personlige bibliotek.

Instapaper på Instapaper.com


Instapaper på iPhone

Instapaper har applikasjoner for både iPhone, iPod Touch og iPad. For å synkronisere med web-appen må du være tilkoblet Internett og trykke på et ikon. Når det er gjort har du plutselig alle dine fabelaktige, uleste artikler med deg på trikken, venterommet, i lunsjpausen, på kafé, eller en annen gang du skulle få en ledig stund til å lese, uavhengig av om du er på nett.

Til forskjell fra f.eks. bokmerke-funksjonen i nettleseren din, følger Instapaper din personlige bruker slik at du er synkronisert på tvers av dine teknologiske duppedingser. Instapaper er først og fremst et personlig verktøy, fremfor et sosialt nettverk, selv om det også finnes valg for hvordan du kan dele mapper med andre.

Jeg pleier å lagre ting til Instapaper når jeg surfer gjennom nettaviser og blogger om morgenen til frokost og kaffe. Men det hender også at jeg lagrer artikler gjennom dagen, på iPhone, f.eks. når noen deler noe spennende på Twitter.

Det har foreløpig ikke kommet noen brukervennlig måte å installere en «Read Later»-knapp i Safari på iPhone. Der kan du istedet, med samme resultat, velge «Send kobling med e-post» og skrive din personlige Instapaper-mailadresse som du finner under Extras på Instapaper.com.

Instapaper på iPad

Noe av det beste med Instapaper er det gjennomførte brukergrensesnittet. På iPad ser den spesielt fin ut, med masse luft og brede marger. Nesten som en bokside. Men også iPhone-versjonen har brukervennlig design, og ikke minst — ro — slik at vi kan lese gode artikler fra nett med den oppmerksomheten de fortjener. Anbefales!

+ Instapaper i iTunes App Store

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS