Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Rått

Jeg skjelver på hendene. Vi er i det lille rommet før vi skal gå inn i det store. Jeg vet ikke hva jeg nå vil komme til å se, jeg vet ikke om jeg vil tåle det. Lukta. Vi kjente den allerede bak første dør. Vi har gått gjennom korriderer med blod på trappetrinnene. Jeg har tenkt: Hva gjør jeg her? Men nå er det ingen vei tilbake. Det er et trangt rom, jeg sliter med å finne en plass der jeg kan ta på meg de hvite plastikkbeskyttelsene på skoene. Vi har på oss hver vår hvite heldress. Vi hadde spøkt med at det ligner på jumpsuits. Jeg spøker ikke nå. Det kommer inn noen bleke menn med hvite plastforkler. Det er blod på dem. De har grønne gummistøvler, det er blod på dem også. De stirrer på oss, jeg stirrer alle andre steder og konsentrerer meg bare om å puste, om å holde meg på de plastikkinnpakkede beina mine. Jeg putter iPhonen inn i ermet på den hvite heldressen, stapper håret inn i hetta og trekker pusten dypt, før jeg tørker de nyvaskede hendene mine og tråkker over den høye dørstokken. Av kald metall.

Klamme plask for hvert steg, og gjenlyden av mekanikk. Store, røde dammer. Kniver. Kroker på skinner i taket. Det er er en fabrikk, kjøttet glir fra steg til steg. Menneskehendene har kjappe, gjentatte arbeidsoppgaver. Innvoller. Å dra dem ut, henge dem opp på en krok. Gris etter gris. Jeg tenker på hvor like vi mennesker egentlig er grisen. At et menneskehjerte kan erstattes med et grisehjerte, og akkurat nå er hjertet mitt hos grisen, det svir i brystet. Jeg blir stående i en dam av blod, ikke særlig høy i hatten, stiv av respekt, jeg er kledd som om jeg skulle vært på en måneferd, og jeg innser: Dette er virkelig en helt annen verden. Og jeg står stille, men det rister i hele meg.

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS