Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Think before you write

Jeg fant denne smarte videoen en gang via en designblogg, og det fikk meg til å tenke på miljøet.

Dette er DBA-pennen, den eneste 98 % biologisk nedbrytbare pennen i verden. Den er også den eneste pennen som bruker blekk bestående av enkle, miljøvennlige ingredienser. Pennen blir produsert på en fabrikk drevet av vindkraft i USA, og er blitt designet som et smart alternativ til de giftige pennene vi bruker nesten hver dag, står det på nettsidene til det New York-baserte firmaet DBA.

Du må være enig — dette høres bra ut. Jeg er ingen miljøvernaktivist, men jeg er likevel overbevist om at det må være bedre å være miljøvennlig enn å ikke være det. Problemet er bare at det gjør det vanskeligere.

Slik som dette: Jeg har valget mellom en vanlig penn som jeg ikke helt vet hva inneholder, og en miljøvennlig penn som kan gjenvinnes i kompost. Den vanlige pennen kan jeg få tak i nøyaktig når jeg trenger den, for 20 kr i nærmeste bokhandel, mens den andre pennen må bestilles fra den andre siden av verden, med porto like høy som pennen selv. I tillegg må jeg oppgi kredittkortinformasjonen min for å kjøpe miljøpennen, noe jeg ikke er helt fortrolig med, med tanke på at dette er en nettbutikk som jeg aldri har hørt om før.

Det er ikke enkelt å være miljøvennlig. Derfor dropper vi det heller. Du trenger ikke å ha dårlig samvittighet. Det er en naturlov at vi vil ha ting raskt, billig, enkelt og med en gang. Markedet må heller legges til rette for denne typen produkter, og det er det er det også på vei til å gjøre.

Det er en økende trend å ha kunnskap om hvor produktene våre kommer fra. DBAs stilrene nettsider, lekre produktbilder, og den gjennførte profilen, gir et gjennomtenkt inntrykk av et enkelt budskap: Det handler ikke om oss, det handler om miljøet. Vi blir oppfordret til å tenke slik. Det er god smak.

Dette veier kanskje opp for hvordan det kan være tidkrevende å være en «etisk forbruker». Det blir nemlig til en ny interesse! Vi vil vite hvordan notatbøkene våre er produsert; når, hvor og hvordan ølet er brygget; hvilken høne på hvilken gård som har klekket egget vi spiser til frokost; hvem som har sydd plagget vi går i – og hvor, eller kanskje hvem som har brukt det før oss. Og så lenge det ikke skader, så gjør det vel ikke noe om det hjelper.

DBA produserer også økologiske notatbøker som består av økologisk, resirkulerbart papir. På nettsidene står det at ingen trær blir brukt i produksjonen av papiret.

Men hvordan vet jeg at det som står her er sant? Hvordan vet jeg at denne måten å produsere på er den beste for miljøet?

Ta gjerne en titt på DBA-co.com og les om de økologiske skrivesakene. Hva synes du? Vet du noe om disse tingene? Fortell meg! Jeg er ivrig etter å se din mening i kommentarfeltet.

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS