Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Vicky Cristina Barcelona

Woody Allen er så utrolig smart. Jeg har akkurat sett «Vicky Cristina Barcelona», og ikke bare er den full av praktfulle bilder. Det er Den Perfekte Historie! Sånt blir jeg veldig fascinet av.

Den første Woody Allen-filmen jeg så var Manhattan. Det var en helt annen tid, et helt annet sted, men likevel merker selv en fersking som meg at det er noe felles med alle Woody Allen sine filmer. Som om de har skjønt noe mer. Om mennesker. Eller om hvordan man forteller historier om mennesker og alt det kompliserte som foregår i knållene våre. Særlig kunstnersinn. På en måte som er morsom.

Men likevel dypt alvorlig.

«Vicky Cristina Barcelona» handler om to venninner som reiser til Barcelona og blir forført av en spansk kunstner, Juan Antonio (Javier Bardem), som vil invitere dem begge med seg hjem.

De to venninnene er av to helt forskjellige gemytt. Cristina (Scarlett Johanson) er frigjort og nysgjerrig. Hun vil mer enn gjerne undersøke hvor skjebnen kan lede henne. Vicky (Rebecca Hall) derimot er åpenbart streng og avvisende, og hun vil i hvert fall ikke være med en slik fremmed, spansk, kunstnerslask hjem og hvem-han-nå-enn innbiller seg å være den arrogante slasken! Men det som er sannheten er at hun kanskje har mer lyst enn de begge har til sammen. Ikke på en cheesy opplagt måte. Konflikten får på den måten ekstra mange lag.

Når Cristina blir matforgiftet, faller Vicky for Juan Antonio mot alle odds og de tilbringer en natt sammen. Men det får Cristina aldri vite. Når Vicky gifter seg med han hun egentlig hadde vært forlovet med helt fra starten, flytter Cristina sammen med Juan Antonio. Vicky føler hun har begått verdens største feil.

Når i tillegg Juan Antonios eks-kone Maria Elena (Penélope Cruz) flytter inn for å komme seg etter en eksistensiell krise, blir alt snudd på hodet. Først er det hat, men så blir Cristina «den nyansen du tilsetter for å gjøre en farge perfekt». Men fargen falmer og Juan Antonio går tilbake til prektige Vicky, som ikke er så prektig likevel, og det er skikkelig fascinerende å se alle disse forviklingene og intrigene utvikre seg, lag på lag, i vakre landskaper. Bildene og stemningen er faktisk helt nydelig.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS