Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Tjen penger på å spise cookies

Café Bakeriet har en underlig – men interessant – markedsføringsstrategi. Nå har de en kampanje som gir deg 2X pengene tilbake om du ikke elsker cookiesene deres.

cafebakeriet_kampanje_2x

Jeg var i butikken og handlet slike sunne ting som fisk og agurk da jeg plutselig ble ledet inn i fristelse:

«Elsk meg eller få 2X pengene tilbake!»
Ta vare på kvitteringen og produktemballasjen. Gå inn på www.cafebakeriet.no og følg instruksene videre. Mrk. Kun én innsending pr. husstand.

Dette måtte enten bety galskap eller noe genialt.

Café Bakeriet leverer deilige cookies i flere ulike serier som «Emilies Havre & Bare Bær» og «Sofies Sjokolade-terapi». Personlig og koselig, som cookies seg hør og bør være.

Emballasjen er gammelmodig som direkte fra et gammeldags bakeri. På den ene siden står en personlig hilsen fra «Emilie», «Sofie» eller «Kristine», alle sammen karakterer i en tekstforfatters reklamepenn.

Kristoffer, sjefsbakeren hos Café Bakeriet gav meg et oppdrag: Lag en cookie som er perfekt til servering sammen med en kopp kaffe. Jeg trengte inspirasjon og dro av sted til min favoritt sjokoladebar. Utvalget var fristende, og jeg endte med å bestille en mørk konfekt med biter av kakaobønner og en touch appelsin. Konfekten sammen med en kopp espresso smakte fantastisk, men var ingen hverdagskost. Det ga meg en idé, og tilbake på Café Bakeriet bakte jeg en havrecookie basert på konfektens råvarer. Tilslutt dyppet jeg cookien i belgisk sjokolade og resultatet: Vår helt egen konfektcookie. Perfekt hverdagsglede til en god kopp kaffe.
Hilsen Kristine.

På den andre siden står oppskriften. «Tips – Lag alt selv!» Horfor gjør de dette? Vil de ikke at folk tvert imot skal bake minst mulig slik at de tjener mest mulig penger?

Jeg synes det er veldig fascinerende å se at de oppnår akkurat det de ønsker nettopp med å motivere til det stikk motsatte.

En gang da jeg skulle prøve å følge cookiesoppskriften på pakken oppdaget jeg at jeg manglet smør og havregryn. Da jeg kom til butikken og så cookiesene i hylla kjøpte jeg istedet en ny pakke med ferdige cookies. Kjenner du deg ikke igjen? :)

Elsket du dem?

La oss smake. Tja. Nja. Jeg synes de var helt ok. Jeg er langt fra noen kjærlighetserklæring og foretrekker heller originalen fremfor disse konfektgreiene.

cafebakeriet_kampanje2

*Nei*

cafebakeriet_kampanje3

Hei, prøver dere å gi meg dårlig samvittighet nå?

Vi trykker *nei* igjen, og det dukker opp et skjema hvor du på minst 75 bokstaver må beskrive hvorfor du ikke elsker Kristines Konfektcookie.

Vel, den er da ikke ille, da… Stakkars cookie. Den er da egentlig ganske god. Belgisk sjokolade, sier du? Det står her. Ja, nå kjenner jeg det faktisk. Riktig så deilig! Mmm!

Og slik får Café Bakeriet deg til å like cookies som du egentlig bare synes er helt ok. Imponerende.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS