Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Fem linjer, fem år

Jeg titter innom Mammutsalget, men alt jeg vil ha er den boka som enda ikke er skrevet. Det er en dagbok og den skal følge meg i 5 år fremover. Jeg startet i går.

5-aarskalender

Idéen om en 5-årsdagbok fikk jeg først da jeg begynte å lese «The Red Leather Diary» av Lily Koppel som fant en gammel notatbok i en kontainer på Manhattan i 2003, og det viste seg å være dagboken til Florence Wolfson, en ungjente som vokste opp i Upper West Side av Manhattan på 1930-tallet. Lily Koppel har skrevet boken som en roman med utgangpunkt i utdrag fra den originale dagboken. På den måten blir dagboken en del av en større sammenheng. Oppdagelsen av en fjern tid, en glemt skatt, et eventyr. En intelligent, ambisiøs og kreativ tenåring med lidenskap for skriving og kunst. Da Lily Koppel ved hjelp av privatdetektiv oppsøker dagbokskriveren for å returnere dagboken, er den unge jenta blitt en gammel dame på 90 år. Hun kjenner livet ebbe ut av fingertuppene. Plutselig har hun hele ungdommen sin der, mellom flassende røde lærpermer. Det pleide å være en nøkkel, men den er borte.

5-aarskalender_3

Dagboken min fra Mammutsalget er ikke like fin som The Red Leather Diary. Den er dobbelt så stor og har litt for kraftige linjer. Men det er vanskelig å finne en slik bok i 2009. De produseres knapt. Jeg fant en på nettet en gang, men den hadde neppe blitt reddet fra en kontainer, for å si det sånn. Den jeg fant her er enkel og svart. Kanskje jeg pynter den etterhvert.

5-aarskalender_2

De korte rubrikkene er perfekt. 5 linjer hver kveld, i 5 år. Det krever at man er villig til å begrense seg til det viktigste, slik mange nå er blitt flinke til å øve seg på nå gjennom Twitter. Hva ville du prioritert om du skulle oppsummert dagene på bare 5 linjer? Som en del av det som vil være igjen av livet ditt når du er borte.

Florence skrev fra 14-årsdagen i 1929 frem til hun var 19. Jeg er 19 nå og skal skrive frem til jeg er 24. Det er nå det starter.

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS