Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Krim- og spenningsroman -konkurranse

Akkurat i de dager der jeg skriver på mitt bidrag til Gyldendals barnebokkonkurranse, oppdager jeg en ny skrivekonkurranse. Denne er på websidene til Cappelen Damm og det er en Krim- og spenningsromankonkurranse. Med det første blir jeg spent og opprømt over å ha funnet hva det neste prosjektet mitt kan bli. Deretter slår det meg at jeg ikke en gang liker krim. Nå er jo ikke fremst nok en spesielt stor bokorm, men når jeg først gripet fatt i en bok, er det slettes ikke krim- og spenningsromanene. Politietterforskning og drap får meg til å gjespe. Ikke at jeg synes det ikke er fælt, eller nervepirrende, for det er det. Kanskje er det nettopp det som er problemet. Det jeg ser for meg som sterotypisk i krim- og spenningssjangeren er nemlig langdryge miljø- og karakterbeskrivelser som støvete gamle menn eller damer skriver ned på bakgrunn av virkelige kriminalhistorier som de har fått inn gjennom politiradioen de har stående på radioen. De skriver dem ned i lange, lange, lange, tykke bøker fordi de vet at alle har hørt om disse skumle sakene som skjer, alle er redde, og bruker de redsel til å gjøre seg spennende med vilje.

Et fremskritt er derfor da at første undertittel i Cappelens konkurranseutlysning er «Finnes det en ny måte å skrive krim på?» Dette er et veldig godt spørsmål. Jeg stiller meg spørsmålet. Så tenker jeg: Kan jeg skrive krim på en ny måte? Jeg som skriver om naturen, det romantiske, tog, reiser og fly som reiser vekk og kommer tilbake, lander på rullebanen som et snøfnugg og plutselig forsvinner helt når våren kommer, hvor blir de av, kanskje det finnes en helt annen verden hvor snøfnuggene bor og hvor de ler av oss som ikke kan se dem når de smelter, men egentlig er det de samme snøfnuggene som kommer igjen, år etter år- slik skriver jeg. Kan dette bli krim? Jeg lurer på
1. Må noen dø?
2. Må politiet være med i historien?
3. Må det handle om en som rent konkret har brutt loven, eller kan det være om noen som har brutt moralens lov, eller normen? Eller rett og slett vanlig skikk og bruk?

Juryen består av forfatterne Frode Grytten og Selma Lønning Aarø, samt Audun Engelstad fra Rivertonklubben (hva nå enn det er for en klubb). Innsendingsfristen er 1. november. Så det er jo tid. Noen som har tenkt å prøve seg?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS