Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Du skal ikke vite

God formiddag, alle sammen.

Jeg vil bare si en ting.

I går skrev jeg et skikkelig dårlig innlegg om filmen Art School Confidential. Jeg slettet det i dag fordi jeg fikk en følelse av at det forurenset det bildet av Elefantzonen.com som jeg føler jeg kan stå for. Men for å lære noe av feilen jeg begikk, er det riktig å finne en forklaring, for min egen skyld, på hvorfor det var så forkastelig.

Dette kommer til å bli en post om det å skrive. Jeg skriver den for min egen skyld. Det sies at du skal skrive om det du vet. Men når jeg finner ut at jeg vet noe, og når jeg bestemmer meg for å skrive om det for å fortelle deg hva jeg har funnet ut, oppdager jeg at jeg begår en stor feil. For da skriver jeg bare for å skrive som noen andre. Alt jeg skriver da, er verdiløst vås.

«Bare den som tar stoffet til det han skriver, direkte fra sitt eget hode, er det verdt å lese.» (Arthur Schopenhauer)

«A woman especially if she has the misfortune of knowing anything, should conceal it as well as she can.» (Jane Austen)

Jeg må skrive FOR å finne ut noe. Jeg må finne det ut gjennom å skrive. Hvorfor skal jeg ellers skrive? Skal jeg skrive bare fordi det er stilig og underholdende? Jeg må tenke før jeg skriver, men jeg må tenke like mye når jeg skriver. Men da må jeg tenke på en annen måte, en tenkemåte jeg ikke alltid klarer å finne.

«I’m hearing images, I’m seing songs
No poet has ever painted»

Dette er et sitat jeg fikk fra en leser en gang da jeg hadde skrivesperre. Selv om ingen poet noen gang har malt, er enhver skribent som bare skriver – en total fiasko!
Det var bare det jeg ville si. Nå føles det mye bedre, takk.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS