Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Binka i bok til høsten!

Skrivekonkurranse?! Hvor? Jeg er med!
Novellekonkurranse?! Enda bedre! Jeg er klar!
Og så sender jeg inn og så glemmer jeg at jeg har deltatt før de plutselig ringer meg mens jeg er … mens jeg er … Du vil ikke tro det enda jeg sier det er sant: På biblioteket!

1 ubesvart anrop fra J.M. Stenersens forlag.

«Hei, dere har ringt meg? For circa en time siden?»
«Ja … ÅJA – du har vært med i en skrivekonkurranse?»
«Emm… Jeg husker ikke. Det kan hende…»
«Jeg skal finne lista. Hva heter du?»
Her er det jeg sier navnet mitt.
«Stemmer det!»

Fra den andre enden fortalte forlaget meg så alt det jeg trengte å vite. Omsider kom erindringen om Skrivekonkurransen hos Kagge forlag frem i minnet. Du lurer kanskje på om hun sa at jeg vant. Men det gjorde hun ikke. Jeg vant ikke. Likefullt kan forrige påstand være relativ. For nå kommer den fantastiske nyheten: Min novelle er valgt ut som en av 18 tekster fra i alt flere hundre innsendte bidrag som kommer på trykk i en antologi i høst!

Fra min side var dette verken forventet eller planlagt. Teksten jeg sendte inn var en novelle jeg skrev som en skoleoppgave i 2. klasse på videregående. Den er tidligere publisert her på Elefantzonen under tittelen «hei, harmoni», men rett før jeg sendte den inn til skrivekonkurransen i februar 2008 omdøpte jeg den til «Støv», banalt nok inspirert av hovedpersonen i filmen Reprise sin første novelle med samme navn. Støv er jo rart, synes du ikke? Det er direkte merkelig, hvor kommer støv fra? For ikke å glemme at «hei, harmoni» er en ganske støvete historie fant jeg i spontanitetens time en vinternatt i februar at det passet ganske bra, samtidig som tittelbyttet også var en stille bønn om å få en like stor forfattersuksess som filmkarakteren, selv om han ble gal, og det får vi ikke akkurat håpe jeg blir.

La oss bare håpe dette vil bli like bra som det høres ut som. Jeg har i det siste hatt kontakt med et ungdomsforlag som heter Young Book Society, så da jeg i dag så at enda et forlag hadde ringt meg holdt jeg på å besvime! (Om enda noen flere er interessert i å slå på tråden anbefaler jeg forøvrig å sende SMS eller mail – jeg har telefonskrekk (men for å få oppfylt min forfatterdrøm har det riktignok vist seg at jeg er villig til å trosse den … når det kommer til stykket …)

Noe som også er verdt å nevne i disse glade tider og denne overraskende sammenheng er Den Virkelige Vinneren av den gjeldende skrivekonkurransen. I reglene sto det at deltagerne måtte være under 23 år, og like etter at mitt perfeksjonistiske jeg for et lite kynisk sekund hadde kjent et svakt hint av bitterhet over å ikke ha vunnet hele greia (det varte bare i et mikrosekund og jeg er dypt flau over i det hele tatt å erkjenne denne følelsen), undret jeg hvem som faktisk hadde vunnet. Pengepremien på 10 000 fristet ikke på langt mer så mye som hederen og æren. Og dette sier jeg fra bunnen av mitt hjerte. Det at vinnerbidraget fikk tittelen på sin tekst som tittel på hele samlingen er en større ære!

Så fant jeg omsider ut at hun heter Runa og at jeg kjenner en som heter Runa som også kjenner meg, og som faktisk leser Elefantzonen og kommenterer flittig, men under et annet navn. Jeg sammenlignet så etternavnet til vinneren Runa og den Runa jeg kommuniserer fra tid til annen, og jeg fant ut at de var den samme Runa!
Verden er knøttliten.
Eller kanskje er det bare Norge.

I alle fall er jeg dypt beæret over å få debutere som 19-åring med en tekst jeg skrev som 18-åring i en antologi med den fortryllende tittelen:

«Vi skal forandre verden en dag»
All ære til Runa (som forresten omtalte også meg som en vinner, og hva kan man vel egentlig svare til det? Vinnerens ord er lov!)

Følg med videre for mer info!

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS