Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Hysjjj … ikke krangle, Bloggeby

fietegningbinka.jpg

(Portrett av meg tegnet av Fie van Gogh.)

Det er krangel mellom karikaturtegnere og muslimer i verden, og det er krangel i Bloggeby. Men jeg krangler ikke. I Bloggebyen handler det visst om noe som har skjedd på iNorden. Men det er ikke iNordens feil. iNorden er en snill og ordentlig borgerjournalistisk nettavis hvor jeg selv har gitt noen få bidrag etter oppfordring fra selveste redaktøren, noe jeg ser på med den dypeste ærbødighet, selv om jeg verken har skapt diskusjoner eller fått et hetsende blogginnlegg slengt etter meg. Det er litt ergerlig, jeg liker skriftlig krydder og debatt. Av det kultiverte slaget, vel og merke. Men det registreres nå, at selv om det er godt med kanel på risengrynsgrøten, så er det ikke godt med for mye kanel.

Jeg krøller føttene sammen og ser på disse kverulerende debattantene som fekter med sverd og skyter ut argumenter, både saklige og usaklige. Selv spiser jeg kokesjolade med 70% kakao, godt – og ganske sunt. I tillegg finner jeg anledningen passende til å vise frem et emninent portrett av meg selv tegnet av den fabelaktige Fie van Gogh.

Jeg er bare Binka. Bloggeren Binka, på den lille øya Elefantzonen i det brusende Bloggerhavet som i disse dager bruser som aldri før. Men på Elefantzonen er det vindstille. På Elefantzonen-øya kan vi vasse i strandkanten og nynne på de store spørsmålene. Jeg tenker først: Æsj – jeg vil også krangle, skape debatt! Jeg vil også brenne bål, være gnistene som spretter rundt og svir litt! Men så finner jeg meg plutselig til rette med mitt fredelige image. For det er jo også et image i Bloggebyen, ikke bare det sarkastiske, kverulante, samfunnssynsende og debatterende. Jeg skrev tross alt om muhammedtegningene i går. Jeg balanserer på linen med en lekker paraply i min ene hånd. En kulepenn i den annen.
Det er fint å være Binka i Bloggeby.

Meta meta meta meta. radiohode tar pause. Han går av linen og sier han heller skal øve seg på sjekkereplikker. Det er ikke på grunn av krangelen i Bloggeby, sier han. Likevel presterer han å poste Wikipedias definisjon av «journalistikk» …

(«Journalistikk er arbeidet med å dokumentere hendelser i samtiden.»)

… etterfulgt av en distansert undring over hvorfor det i borgerjournalistikken gis uttrykk for at det er «borger» som blir fremhevet, ikke «journalistikk». Det er ikke «dokumentering», ikke «hendelser» som legges vekt på i borgerjournalistikken i disse dager, – men «borgeren». Og da blir det storm. Da blir det høye bølger og tårer som renner nedover de små papirteltene våre.

Elefantzonen vil også sloss, vil også kjempe for sitt eget liv i bølgene, fekte med ord og surfe med tastaturet sitt over en bølge av debatt. Men istedet er Elefantzonen harmonisk. Elefantzonen synes den er litt døll og dvask av denne grunn. Men hey, all you need is love.

Elefantzonen tar en slurk av paraplydrinken sin og lener seg tilbake på harmoniens myke pute.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS