Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Moleskine i farger

Etter det ble kjent at Van Gogh, Picasso, Ernest Hemingway og Bruce Chatwin brukte noe veldig lignende de legendariske notatbøkene ‘Moleskine’ en gang tilbake i historien, har produsentene i italienske Modo e Modo stadig gjort nye forsøk i å fornye seg for å trekke nye brukere.

moleskinefarger.jpg

Stadig mer blir Moleskine elsket og æret for sitt smarte design og kulturhistoriske tyngde. Vi har sett den i ulike størrelser og fasonger, som reporterblokk og dagbok, med akvarellpapir, lommer, storyboard og reiseguide. Cahiers, en tynnere og billigere variant med litt mindre kostbart omslag laget av papp, har tidligere blitt variert i en variant av naturlig sandfarge. Som regel er Moleskine svart. Men den er også dukket opp i rødt, men da bare som dagbok i ‘special edition’.

Moleskine har også kommet i et Van Gogh-utvalg i utlike farger. Personlig liker jeg dem ikke, for omslaget er ikke i skinn, men noe stoffaktig vås som jeg mener ikke har noe med Moleskine å gjøre i det hele tatt.

Det nyeste hittil har vært en ny variant med mykt, skinnaktig cover som en variasjon til det klassiske robuste, svarte. I tillegg til den elastiske omslagsstrikken, har god kvalitet og unik evne til å ta vare på minner og kunstneriske idéer på syrefritt papir, markert seg som en integritetsfull einstøing utenfor dagens bruk-og-kast-mentalitet. Dette har vært særegent for Moleskine. En notatbokmerke i særklasse, med andre ord; for de kvalitetsbevisste. Nå fornyer den seg igjen: I disse dager relanseres Moleskine – på ordentlig – for første gang i farger.

De nye Moleskine Volant med mykt og i tillegg fargerikt omslag, kommer i sett med to forskjellige fargenyanser, svart/svart, lime/grønn, rosa/lyserosa og blå/mørkeblå. De finnes både med og uten linjer.

Flott! – Men vent nå litt. Ville Van Gogh skissert i en rosa notatbok?

Hva synes vi egentlig om dette?

Moleskine-gruppen på Flickr foregår det en diskusjon om hvorvidt Modo e Modo, som hittil har profilert Moleskine som en tradisjonell notatbok, gjør lurt i å bruke sin ukommersiell profil til å lirke inn notatboken inn i alles smakspreferanser, slik de synes å gjøre nå. Dette er et følsomt emne for Moleskine-fansen.

Enkelte mener på den annen side at spesialversjonene, eller de fargerike nykommerne, er akkurat slik som oss – forskjellige og eksperimenterende i sin kreativitet. Den svarte Moleskine-boken vil uansett alltid være tilgjengelig: Farger er ingen trussel, de er bare en måte å videreutvikle et produkt.

De fleste vil nok uansett fortsette med å kjøpe de svarte. Eller hva synes du?
De blå er ganske fine, dog. Minner meg om notatboken Paul Auster beskriver i «Oracle Night».

Sammen med de mykcovrede farge-Moleskinene kommer dessuten et nytt utvalg med enda mer eksklusivt omslag enn noen gang. Det skinner og ser egentlig såpass snobbete ut at jeg derfor ikke gidder å skrive om det.

» Les heller mer hos Patrick Ng eller Moleskinerie.

Hvor Moleskine Volant kan bestilles for oss nordmenn er heller usikkert. Kjenner jeg Norli rett, tar de seg god tid til å få de inn i butikkene. Hvis noen vet noe, si gjerne ifra, (hvis ikke dere har tenkt å boikotte disse nymotens limegrønne greiene, da – siden de ikke er svarte).

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS