Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Blogging er ikke det samme som skriving

Jeg fant plutselig ut at jeg har veldig dårlig tid. Jeg har mye å gjøre. Allerede i neste uke skal featuren om blogging være ferdig, jeg begynte nettopp. Andreutkastet av teatermanuset skal være sendt innen 3. mars. 2. mars reiser jeg dessuten på klassetur til Berlin. Men allerede på onsdag skal jeg ut i verden. Da skal jeg nordover, til Haugesund, i 19-årsdag til Fie, som jeg aldri har møtt før, men som jeg bare kjenner gjennom blogg. Jeg skal ta bussen. Det tar to timer. Jeg skal ha med gave og jeg gleder meg, samtidig som jeg er litt nervøs. Jeg skal lage dén fotoreportasjen og er ganske spent på alle de nye fjesene jeg skal møte og hilse på. Vi skal spise kake!

Greit.
Men det var ikke kake jeg skulle snakke om nå.
Jeg skriver som sagt feature om blogging. Elisabeth skrev også om blogging i dag, og det hele ble ganske interessant. For hun har et litt annet syn på blogging enn vi er vant til. Eller. Hva «de» er vant til.

Elisabeth mener at blogging er ikke det samme som det en gang var. Hun bemerker at blogging ser ut til å gå i en retning av hard konkurranse, noe hun ikke liker. Sånn var det ikke før. «Dagbokblogging er visstnok ikke kult lenger,» sier Elisabeth. Hun vil ikke skrive om Manuela-saken og Lommemannen. Eller: Hun klarer det ikke. Elisabeth vil skriver om det hun kan: Hverdagen sin. Er det noe galt i det, liksom?

«Blogging er ikke lenger hva det en gang var. Nå er det om å gjøre å overleve på bloggrevyen, bli plukket ut til forsiden hos sonitus og bli linket til i andre sine bloggposter. Det er lenge siden jeg har vært der nå, før brydde jeg meg.»

«Nei, det er det ikke,» sier jeg. Jeg sier at jeg har hatt de samme tankene. Men på den annen side har jeg blitt litt inspirert av all bloggkonkurransen, og prøvd å henge meg på.

Virrvarr sa meg i dag på MSN i dag at det er som om Elefantzonen er som en egen liten øy som flyter uti der. Det var ikke mens om kritikk, hun sa faktisk det var litt «sweet» og det var kult å høre. Jeg følte meg litt unik, samtidig som jeg tenkte at: hva om all denne grublingen på «hva som er en god blogg» har vært forgjeves?

Sannheten er, at jeg tror ikke det er noe som heter «en god blogg». Det er bloggeren som er god. Eller dårlig. Original eller middelmådig. Det er bloggeren. Ikke bloggen!

Som jeg sier i diskusjonen hos Elisabeth;
Jeg har merket at når jeg først kom inni dette med bloggsfæren og den globale landsby og alt dette her, så ble blogging mye, mye, mye mer spennende! Egentlig, når jeg tenker på bloggen min og min egen blogging, tenker jeg ikke på noen andre enn meg selv og det jeg vil skrive. Men jeg har nå funnet ut at slik tenkning holder ikke i lengden. Det holder kanskje under romanskriving, i minste fall, men det er en grunn til at blogging foregår på nettet. Spørsmål og svar, kommentarer, tilbakemelding og frem og tilbake. Det er det som gjør blogging gøy! At skriving er gøy i seg selv, er ikke nok i seg selv. En må vri skrivegleden til å bli global og et verktøy til å skaffe seg lesere, lese, se og bli sett!

Det kan være bra å «gi faen» av og til. Det er også en bra bloggeregenskap tror jeg: å gå sine egne veier. Men det er også viktig å tilpasse seg, følge strømmen, iallfall til en viss grad.

Jeg prøver å knekke «blogger»-koden og jeg har allerede trukket én viktig lærdom fra det hele:

Blogging er ikke det samme som skriving!
(Skriving er bare en del av det som gjør blogging til blogging.)

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS