Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Feriekolonien

Sist gang vi så «tilbake-til-gamledager»-TV på TVNorge, handlet det om Internatet. Denne sesongen derimot, er det Feriekolonien som gjelder. Og du kjenner konseptet. Et lite utvalg av dagens ungdom samles i et realityprogram for å vise den sterke kontrasten mellom nå og da. Muligens kanskje også for å temmes litt. Men det vet de ikke selv. Jeg tror faktisk ikke de en gang husker at de har meldt seg på av fri vilje. Hvorfor skulle ellers Maxine sippet som om hun var med på Brat Camp?

feriekolonien.jpg

Okei. Nå var jeg kanskje littegrann slem. Iallfall med Binkas slemhetstermometer tatt i betraktning, som består av særdeles små marginer. Så derfor har jeg istedet tenkt å bevise at jeg, om noe, iallfall ikke er feig! Dét har jeg tenkt å gjøre ved å innrømme at jeg til tider har vært utrolig misunlig på deltagerne i Feriekolonien, og kunne mer enn gjerne tenkt meg selv å legge dataen på hylla i en fire ukers tid for å hoppe inn i et retro antrekk og smake på 50-tallets mystikk og mysterier.

Vel, jeg drømmer. I stedet må jeg nok nøye meg med å følge med på deltager Joachim (17) fra Sandnes som jeg ble kjent med da jeg begynte i klassen hans på Lundehaugen VGS høst.

Ja, han er en festlig skrue han her Joachim, men kjendisstatusen svir og sannelig fikk han en del kritiske klassekamerater på ryggen da Feriekolonien avslørte at han, som ikke-røyker, menget seg med røykerne i episode 1 og måtte derfor være med på straffen bestående av ekstra gym med muskelbunten vi kjenner fra Internatet.

Men slapp av, alle sammen, både kolonikjendiser og motstandere av pr-kåthet og fargerike sprell i offentligheten; litt sult etter oppmerksomhet da er absolutt ikke noe å ta på vei for. Skal man først på teve, så er det da på sin plass å gjøre så mye man kan for å få mest mulig tevetid. Da nytter det ikke å sitte på en krakk og tvinne tommeltotter mens Robin sitter i kameraet og beklager seg over savnet etter hårvoks og gangsprerren etter alle armhevingene. Dette knepet tror jeg faktisk også Michelle har lært seg.

Michelle, ja. Dere teveslaver skjønner godt hvem jeg mener, og jeg går også ut ifra at dere har meninger om hennes utsagn og person i både øst og vest. Ja. Det har jeg også. Tro meg. Men jeg føler på en måte at jeg har klart å gå en litt nytenkende vei i analyseringen av denne merksnodige deltageren da jeg har slått meg til ro med at hun, ja – hold deg fast – faktisk sier ganske mye bra!

Jeg klarer ikke å ta igjen noe spesielt akkurat nå, men hovedrammen for de fleste frasene som glipper ut av henne er jo den gapskrattende blandingen av ubegripelig dumhet og et nokså fargerikt ordforråd, noe som kler seg glitrende bra i teveruta, og i fleste tilfeller – deriblant dette – belønnes med en tvilsom, men likevel fullverdig, kjendisstatus.

Men alt i alt er det Joachim vi heier på.
Og han der med snurrbart, da.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS