Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Sterkt forhold til iPoden sin

Frastjålede iPod-eiere beskriver tragedien som et bittert savn. ? Ta heller lommeboken min!, trygler noen. Andre starter omfattende innsamlingsaksjoner for å kjøpe seg en ny. Hva er det med iPoden som gjør den så spesiell?

Det er et eller annet med iPod som gjør at man knytter seg sånn til den. Men hva det er, er snarere vanskeligere å svare på. Sender den ut noen hypnotiserende stoffer? Stråler? Eller lukt? Det er sannelig ikke lett å vite. Men en ting som er sikkert er at iPod-eiere er glade i iPoden sin. Og ikke bare fordi den er dyrebar, ser bra ut og koster et par tusen, men også av en annen årsak. En årsak som ingen helt vet hva er for noe.

Men noe er det!

Det var etter å ha lest Dagbladets artikkel ?Hvem har stjålet iPoden min?? at det virkelig gikk et lys opp for meg. Men jeg var ikke totalt forbauset, for jeg kjente meg igjen.

I artikkelen beskriver noen som har blitt frastjålet iPoden sin hvordan det føltes. Og det er jo ved første øyekast litt snålt i seg selv. Hvorfor ikke skrive om å bli frastjålet en bil, en mobil eller lommeboka? Men svaret er at disse tingene ikke kan måle seg med iPod. Ikke i det hele tatt.

Det er klart at man kan bli sur og grinete av å bli frastjålet mobilen, rett foran nesa på seg, uten å kunne gjøre noe for å få den tilbake. Men selv om mobilen kanskje ikke rommer mer enn koselige meldinger fra gode venner og kanskje yndlingsringetonen som kostet flesk, er det visstnok ikke mye som er så bittert som å miste noe som er som en sann venn for mange i hverdagen: iPoden.

En frastjålet iPod-eier skriver i artikkelen:
?Turen til jobben ble min private musikkvideo, og jeg krysset lyskryss i takt med Johnny Cash’ ?Hurt?, sprang de siste meterne til morgenmøtet med Cures ?Close To Me?, takket for meg og tok heisen ned med Kristin Hershs ?Spain?, ventet på bussen hjem med Madrugadas ?This Old House?. Men tjuven satte en stopper for alt dette.?

Nei og nei. Kjenner du ikke at det stikker i hjerterota? Det gjør jeg. Det høres fælt ut. iPoden din er borte vekk, og en fremmende person grafser på den og musikken din. Ekkelt.

Videre beskrives andre iPod-frastjålne som har laget egne nettsider for å samle inn nok penger til en ny iPod, folk som nesten gir fra seg lommeboken sin full av penger mot å få iPoden sin tilbake, og noen som beskriver den gjenlatte følelsen som om sjelen har blitt revet ut.

Noen skaffer seg dårlige 32 MB-mp3-spillere som erstatning, og understreker at overgangen er en ordentlig nedtur. Savnet av den hvite vennen gnager i bakhodet.

– Min nye iPod Mini vokter jeg som om den skulle vært et lite barn, sier en skremt bergenser til Dagbladet.

FOR AT DETTE IKKE SKAL SKJE MED DEG mener Politiet i Storbritannia at iPod-brukere bør skaffe seg andre øreplugger enn Apples karakteristiske hvite. Men hvis man blånekter på det, håper og tror jeg at det går an å beholde sin kjære iPod hvis man er obs på at andre kunne likt å ta den fra deg. Ikke legg den igjen i jakkelommer, gymgarderober eller i ubevoktede sekker eller vesker. Vokt den som om den skulle vært Onkel Skrues lykkemynt.

Skal vi tro de som allerede har blitt frastjålet sin hjertestein, er det fælt som pesten.

Så PASS På iPODEN DIN. Det finnes uforskammede folk i verden.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS